fbpx

09-08-2024

Lunagems kiest bewust voor stainless steel als basismateriaal. Dit is niet voor niets. In deze blog vertel ik je waarom stainless steel de ideale keuze is voor de sieraden en wat het zo bijzonder maakt.

De voordelen van stainless steel sieraden: duurzaam en stijlvol

Stainless steel sieraden winnen snel aan populariteit. Dit veelzijdige materiaal biedt vele voordelen die het tot een favoriet maken bij zowel sieradenliefhebbers als ontwerpers. 

Wat is Stainless Steel?

Stainless steel, ook wel roestvrij staal genoemd, is een legering van ijzer, koolstof, en chroom, met een klein percentage nikkel. Het chroomgehalte zorgt ervoor dat het staal niet roest en bestand is tegen corrosie, wat het een ideale keuze maakt voor sieraden. Ondanks de aanwezigheid van nikkel, is stainless steel over het algemeen veilig voor mensen met een gevoelige huid, dankzij de manier waarop het nikkel is gebonden in de legering.

Voordelen van Stainless Steel Sieraden

  1. Duurzaamheid: Een van de grootste voordelen van stainless steel is de duurzaamheid. Dit materiaal is ongelooflijk sterk en bestand tegen krassen, slijtage, en dagelijkse schokken. Dit houdt in dat sieraden van stainless steel langer mooi blijven, zelfs bij dagelijks gebruik. Omdat de sieraden lang meegaan, hoef je ze minder vaak te vervangen, wat uiteindelijk bijdraagt aan minder verspilling en een duurzamer milieu. Bovendien is stainless steel 100% recyclebaar en daardoor een perfecte keuze voor bewuste consumenten.
  2. Onderhoudsvriendelijk: Stainless steel sieraden zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze verkleuren niet en hoeven niet vaak gepoetst te worden zoals sieraden van zilver of goud. Een eenvoudige schoonmaak met een zachte doek en wat warm water is vaak al voldoende om ze hun glans terug te geven.
  3. Hypoallergeen: Veel mensen hebben last van allergische reacties op metalen zoals nikkel, die vaak in goedkopere sieraden worden gebruikt. Stainless steel is hypoallergeen, wat betekent dat het veilig is voor mensen met een gevoelige huid. Daarom is dit materiaal heel geschikt voor iedereen die allergisch is voor bepaalde metalen.
  4. Betaalbaarheid: Hoewel stainless steel de uitstraling heeft van een luxe metaal, is het verrassend betaalbaar. Dit maakt het toegankelijk voor een breed publiek.

 

Shop hier alle hypoallergene sieraden.

 

Donkerzilverkleurige oorbellen met amethist druppels en Swarovski stenen in de kleur Vitrail Light.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *